lauantai 7. syyskuuta 2019

Pedro Almodóvar

Salossa on nyt mahdollisuus päästä katsomaan Almodóvarin uusinta elokuvaa Kärsimys ja kunnia erityisnäytöksenä kansalaisopiston espanjan opiskelijoille. Someron espanjan opiskelijat ovat myös tervetulleita mukaan. Alla tarkempaa tietoa näytöksestä.Dolor y Gloria Kansalaisopiston espanjanopiskelijoille, -opettajille ja ystäville erikoishintainen yksityisnäytös Lumossa (Savipajankatu 2B, Salo – Valurin liikekeskus) MA 16.9.2019 klo 19.

Liput 8,50€ (norm. 10€).


Paikkoja on rajoitetusti eli 50 + 1 pyörätuolipaikka. Voit halutessasi varata liput ennakkoon sähköpostilla (asiakaspalvelu@lumoleffat.fi) tai tekstiviestillä numerosta 040-7012657.
Loput liput myydään kassalta alkaen puoli tuntia ennen näytöstä.

Ikäraja: K16 – Kesto 1h 53min

Espanjalaisen elokuvan omaleimaisen legendan Pedro Almodóvarin uutuus on katkeransuloinen tarina taiteilijaelämästä. Pääosissa nähdään Antonio Banderas ja Penélope Cruz.
Kärsimys ja kunnia kertoo elokuvaohjaaja Salvador Mallonista (Banderas), joka kamppailee terveysongelmien kanssa ja käy muistoissaan läpi elämänvaiheitaan: lapsuus 1960-luvulla Valenciassa sinne paremman elämän toivossa muuttaneessa perheessä, ensimmäinen intohimon kokemus, ensirakkaus aikuisena 1980-luvun Madridissa, kivulias ero kiihkeän suhteen jälkeen, kirjoittaminen ainoana keinona unohtaa jotain unohtumatonta, elokuvan pariin ajautumisen varhaiset vaiheet ja tyhjyys, pohjaton tyhjyys, joka estää elokuvanteon.
Kärsimys ja kunnia käsittelee luovuutta, sitä miten vaikeaa luovaa työtä on erottaa muusta elämästä, ja kutsumusta, joka antaa sille merkityksen ja luo toivoa. Muistellessaan omaa menneisyyttään Salvador huomaa haluavansa kertoa siitä ja tästä tarpeesta löytyy myös hänen pelastuksensa.
Elokuva sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien kilpailusarjassa toukokuussa. Antonio Banderas huomioitiin roolistaan parhaan miespääosan palkinnolla. Ylistävät arvostelut maailmalla saanutta elokuvaa on kutsuttu Almodóvarin parhaaksi työksi vuosiin ja sen tarinasta on löydetty omaelämäkerrallisia piirteitä.                                                           ARVOSTELUJA:

                                                                     Kulttuuritoimitus

                                                                     Episodi

                                                                     HS.fi                                 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.